Начало Култура Вижте киноафиша на „Модерен театър“ за тази седмица

Вижте киноафиша на „Модерен театър“ за тази седмица

СПОДЕЛИ

Ледена епохаТЪРСЕНЕТО НА ДОРИ – 3D Премиера
Жанр: Анимация, Комедия
Държава: САЩ
Дата: 13.07.2016 г. (сряда)
Час: 17:15 ч.
Цена на билета: 5,00/6,00 лв.
Филмът на Disney Pixar ТЪРСЕНЕТО НА ДОРИ посреща отново на голям екран любимците на няколко поколения: бодлоперката-забравана Дори (в оригинал с гласа на Елън Дедженеръс), която щастливо живее в рифа с любимите ни Марлин и Немо.
Когато Дори случайно си спомня, че има семейство, които вероятно я търсят, триото потегля на приключение, което ще промени живота им. Те ще прекосят океана, за да стигнат до престижния калифорнийски Институт по океанология – възстановителен център и аквариум.
За да открие майка си и баща си, Дори се обръща за помощ към тримата най-колоритни обитатели на Института – Ханк, октопод, който често се покрива от служителите си, Бейли – белуга, която е убедена, че билогичните му сонарни възможности са повредени, и Надежда – късогледа китова акула.
Навигирайки сръчно сложните вътрешности на Института, Дори и приятелите й откриват магията в техните недостатъци, приятелства и семейство.

ЛЕГЕНДАТА ЗА ТАРЗАН – 3D Премиера
Жанр: Екшън, Приключенски
В ролите: Самюел Джаксън, Марго Роби, Кристоф Валц, Александър Скарсгард
Държава: САЩ
Дата: 13.07.2016 г. (сряда)
Час: 19:30 часа
Цена на билета: 5,00/6,00 лв.
Минали са години откакто Тарзан е напуснал джунглите на Африка. Сега той се наслаждава на удобен живот в Лондон като лорд Грейстоук със съпругата си, Джейн Портър. Приемайки позицията на емисар на парламента в Конго, той не подозира, че е само пешка в заплетения и смъртоносен план на белгийския капитан Ром.
Враговете му обаче не подозират какво ги очаква.

ЛЕДЕНА ЕПОХА: ГОЛЕМИЯТ СБЛЪСЪК – 3D Премиера
Жанр: Анимация, Комедия
Държава: САЩ
Дата: 15.07.2016 г. (петък)
Час: 19:00 ч.

Дата:16.07.2016 г. (събота)
Час: 17:00 ч.
Цена на билета: 5,00/6,00 лв.
Поредното епично преследване на неуловимия жълъд изстрелва любимата на всички праисторическата катерица в космоса и задвижва поредица събития със Скрат-астрофални последици. За да се спасят, Сид, Мани, Диего и останалите герои напускат дома си и се впускат в забавно и изпълнено с приключения пътешествие из екзотични земи с много нови колоритни герои.
ЛЕДЕНА ЕПОХА: ГОЛЕМИЯТ СБЛЪСЪК е най-мащабната и амбициозна част от поредицата досега. Продуцентът Лори Форте разказва: „В първата Ледена епоха имаше сцена как стадото минава през един „леден музей“, където виждаме праисторическа риба, динозавър, еволюцията на Сид, а след това и летяща чиния.
Присъствието на космическия кораб винаги ни е интригувало. Знаехме, че някой ден ще изследваме митологията, свързана с него, и решихме, че сега е точното време да се върнем към тази част и да посеем семената на Големият сблъсък.“
Има и друг прецедент, в който технологията обръща живота на Скрат с главата надолу. Става дума за номинираната за Оскар® късометражна анимация No Time for Nuts. Неудачната катерица попада на машина на времето, която сътворява всякакви техно-поразии.

МАЙК И ДЕЙВ СИ ТЪРСЯТ ГАДЖЕТА – Премиера
Жанр: Комедия
В ролите: Стефани Фараси, Стивън Руут, Обри Плаза, Ана Кендрик, Адам Дивайн, Зак Ефрон
Държава: САЩ
Дата: 16.07.2016 г. (събота)
Час: 19:30 часа
Цена на билета: 5,00 лв.
Забранен за лица под 16-годишна възраст
Братята купонджии Майк (Адам Дивайн) и Дейв (Зак Ефрон) пускат онлайн реклама, за да си намерят идеалните гаджета (Ана Кендрик, Обри Плаза) за хавайската сватба на сестра им. Надеждите на момчетата за щуро преживяване се изпаряват, когато се оказват засенчени и надхитрени от две много палави момичета.
Майк и Дейв Стенгъл са приключенски настроени младежи, които обичат забавленията, макар според някой да са неприятни и противни. Тези „някои“ са останалите членове на семейство Стангъл. Затова когато сестра им Джийни обявява, че ще се омъжва, фамилията настоява Майк и Дейв да дойдат с гаджета. ПРИЛИЧНИ гаджета!
Причината за това изискване се разкрива чрез бързи ретроспекции, които напомнят за лудориите на момчетата по време на семейните събирания през годините. Всички си прекарват добре, нещата вървят гладко, до момента, в който ергените Майк и Дейв се появят, напиват се, свалят момичета наред, държат се като идиоти и съсипват тържеството. Затова трябва да са с гаджета!
За да изпълнят искането на семейството, Майк и Дейв се обръщат към най-добрият източник на достойни, почтени момичета, за който могат да се сетят: интернет. Те пускат онлайн обява с обещанието, че техните избраници ще получат безплатно пътуване до Хавай и възможността да присъстват на сватбата на сестра им.