Начало Препоръчани Вижте кои български клубове ще се включат в  Международен детски футболен турнир...

Вижте кои български клубове ще се включат в  Международен детски футболен турнир „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“

СПОДЕЛИ

Станаха ясни имената на българските  футболни клубове, чиито детски отбори  ще се включат в  Международен детски футболен турнир „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“

На 4 и 5 декември детско-юношеските школи на България ще се изправят срещу тези на ФК Милан и ФК Ювентус в редица мачове, борейки се за първото място. Отборите ще се срещнат в зала Арена Асарел, Панагюрище. Бивши футболни легенди от България и Италия ще бъдат там, за да ги подкрепят, а след това самите те ще се изправят едни срещу други в „Мач на звездите“.

Сред вече официално обявените детски школи на ФК Милан и ФК Ювентус, които ще се включат в първия по рода си Международен детски футболен турнир „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“, станаха известни и имената на българските школи. Клубовете, потвърдили своето участие са: ФК „Локомотив“ София, ФК „Национал“ София, ФК „Миньор“ Перник, ФК „Черноморец“ Бургас, ФК „Лион“ Пловдив, ФК „Олимпия“ София.

В рамките на турнира ще гостуват италианските футболни легенди Салваторе Скилачи,  Франко Барези, Анджело Коломбо, Стефано Еранио, Стефано Такони, Морено Торичели и Диего Фикара. Те ще се изправят в приятелски „Мач на звездите“ срещу изявените бивши български футболисти Георги Иванов – Гонзо, Наско Сираков, Даниел Боримиров, Цанко Цветанов, Йордан Господинов, Асен Караславов, Бончо Генчев.

Целта на Международния детски футболен турнир е да се превърне в традиционен, за да да амбицира все повече деца в професионалния и масовия спорт. Турнирът ще покаже, че в една неголяма българска община, каквато е Панагюрище, могат да се реализират проекти на световно ниво. Той ще представи на италианските гости възможностите на спортната зала Арена Асарел за събития от същия ранг. Стадионът в Панагюрище, плувният комплекс в хотел Каменград и Парк Хотел Асарел могат да привлекат много професионални отбори, които да осъществяват подготовките си за състезания в страната ни. Като домакин, Панагюрище предстои да посрещне други международни спортни изяви.

През първият ден от турнира ще се играят мачове в групите от 2 полувремена по 20 минути. Входът за първия ден е безплатен, а за втория , когато ще се играят полуфиналите, финалите и „Мача на звездите“, билети се продават на символична стойност от 5 лв., 10 лв., семеен билет за двама възрастни и 2 деца.  Билети за Международния детски футболен турнир се продават в Ивентим за 5 декември 2018 г., а за първия ден каним всички желаещи да го посетят и подкрепят българските участници. Местните могат да закупят своите билети на Хотелска Рецепция Каменград Хотел & СПА.

 

Заповядайте  на 4  декември 2018 г. от 9.00 до 18.00 ч. и на 5 декември от 9.00 до 20.30 ч. на ул. „Кръстю Гешанов“ в Панагюрище, зала Арена Асарел на 1-ия Международен детски футболен турнир „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков“! Програмата на събитието е изключително интересна!

 

За повече информация  и при въпроси тел: (+359) 894 57 59 44