Начало Общество Вижте кои са тазгодишните носители на наградите „Учител на годината” и „Творец...

Вижте кои са тазгодишните носители на наградите „Учител на годината” и „Творец на годината”

СПОДЕЛИ
restorant

10888830_772275909524539_3162212835841858236_n

След проведено гласуване на две комисии бяха определени тазгодишните носители на наградите „Учител на годината“ и „Творец на годината“, съобщи общинска администрация.

Комисията за избор на носителите на наградата „Учител на годината” бе в състав: за Община Панагюрище – Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности” и Нора Кунчева – началник отдел „Образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм“, за Общински съвет – Георги Георгиев – председател на постоянната комисия по образование, култура, спорт и младежки дейности, Недялка Наплатанова – представител на директорите на детски и учебни заведения в община Панагюрище, Петя Сеферинкина – председател на Синдикат на учителите към КНСБ, Иван Кисьов – представител на Синдиката на учителите „Подкрепа” и Диана Тилева – представител на Общински младежки парламент. Към гласовете на комисията се добавя 1 глас от анкетата на сайта на Община Панагюрище

При гласуването в категория „Предучилищно възпитание“ бяха определени двама носители на наградата „Учител на годината“ – Мариана Дерменджиева – главен учител в ЦДГ „Пролет” и Невенка Георгиева – главен учител в ОДЗ „Звънче“.

В категория „Начална училищна степен“ наградата бе присъдена на Лушка Крушевска – старши учител в СОУ „Нешо Бончев“.

В категория „Прогимназиална училищна степен“ за носител на наградата бе определена Мария Игнатова – старши учител по биология и химия в ОУ „Проф. Марин Дринов“.

В категория „Гимназиална училищна степен“ наградата „Учител на годината“ ще получи Нистор Хаинов – старши учител по изобразително изкуство в СОУ „Нешо Бончев“.

Комисия за избор на носител на наградата „Творец на годината“ в състав:  за Община Панагюрище – Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности”, Нора Кунчева – началник отдел „Образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм“, Магдалена Македонска – главен експерт „Култура и вероизповедание”, за Общински съвет – Георги Георгиев – председател на постоянната комисия по образование, култура, спорт и младежки дейности, Ирина Пелтекова – представител на Читалищния съвет, определи за носител на наградата „Творец на годината“ Цвятко Ценов.

За носители на наградата „Принос на учителя към бъдещето на България“ и „Златен ритон“, директорите на образователните институции номинираха:

– Димитрийка Кацарева – 41 години педагогически стаж;

– Ангелина Панова – 38 години педагогически стаж;

– Райна Шишкова – 21 години педагогически стаж;

– Красимира Василева-М Бай – 27 години педагогически стаж;

– Марийка Тодева – 38 години педагогически стаж.

За носители на наградата „Принос в областта на културата  към бъдещето на България“ и „Златен ритон“ са номинирани:

– Анета Калпакова – 40 години трудов стаж;

– Жечка Сиводошева – 40 години трудов стаж;

– Георги Керкеняков – 42 години трудов стаж.

Избраните носители на тазгодишните награди за учители на годината, за принос на учителя към бъдещето на България, за творец на годината и за принос в областта на културата към бъдещето на България, бяха утвърдени с решение на Общински съвет-Панагюрище, днес, по време на редовно им заседание.

Отличията ще бъдат връчени в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, по време на тържествения концерт „Да пребъде българският род“, на 23 май 2016 година, от 18:00 часа, в голямата зала на Театър Дом-паметник.