Начало Препоръчани Вижте програмата на Международния детски футболен турнир „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“

Вижте програмата на Международния детски футболен турнир „Проф. д-р Лъчезар Цоцорков“

СПОДЕЛИ

На 4 и 5 декември детско-юношеските школи на България – ФК „Локомотив“ София, ФК „Национал“ София, ФК „Миньор“ Перник, ФК „Черноморец“ Бургас, ФК „Лион“ Пловдив, ФК „Олимпия“ София, ще се изправят срещу ФК „Милан“ и ФК „Ювентус“. Големи български и италиански легенди във футбола също ще бъдат там, за да ги подкрепят. Те ще се включват в първия по рода си „Мач на звездите“.

На 4 и 5 декември в Панагюрище ще се проведе първия за България Международен детски футболен турнир „Проф. д-р Л. Цоцорков“. Повече от 150 присъстващи се очаква да има на мястото на събитието. Сред тях ще бъдат официални лица, специални гости от Италия и България, младите италиански и български футболисти, агитките на футболните отбори и много други.

В рамките на турнира ще гостуват италианските футболни легенди Салваторе Скилачи,  Франко Барези, Анджело Коломбо, Стефано Еранио, Стефано Такони, Морено Торичели и Диего Фикара, Маурицио Ганц. Те ще се изправят в приятелски „Мач на звездите“ срещу изявените бивши български футболисти Георги Иванов – Гонзо, Наско Сираков, Даниел Боримиров, Цанко Цветанов, Йордан Господинов, Асен Караславов, Бончо Генчев.

Целта на Международния детски футболен турнир е да се превърне в традиционен, за да да амбицира все повече деца в професионалния и масовия спорт. Турнирът ще покаже, че в една неголяма българска община, каквато е Панагюрище, могат да се реализират проекти на световно ниво. Той ще представи на италианските гости възможностите на спортната зала Арена Асарел за събития от същия ранг. Стадионът в Панагюрище, плувният комплекс в хотел Каменград и Парк Хотел Асарел могат да привлекат много професионални отбори, които да осъществяват подготовките си за състезания в страната ни.