Начало Местна власт Вижте Програмата за провеждане на Европейската седмица на мобилността 2020 в община...

Вижте Програмата за провеждане на Европейската седмица на мобилността 2020 в община Панагюрище

СПОДЕЛИ
Реклама
финанси

Ежегодната кампания на Европейската комисия „Европейска седмица на мобилността“, с национален координатор – Министерството на околната среда и водите, насърчава участието на органите на местното управление в инициативи, свързани с устойчива градска мобилност, водещи до намаляването на замърсяване на въздуха, шумовото замърсяване, задръстванията, пътно-трансранспортните произшествия и здравословните проблеми.

Основен принцип на кампанията е популяризирането на множеството ползи за околната среда и здравето на хората от използването на различни начини за придвижване, насърчава се умното придвижване и използването на устойчива мобилност. Тази година темата е „Чиста мобилност за всички“, като мотото е „Избери как да се придвижиш“.

Ръководството на Община Панагюрище, отправи покана  и предостави възможност на сдружения, организации, училища, детски градини, публични институции, бизнес и заинтересовани граждани да се включат в тазгодишната кампания и с общи усилията да превърнем общината ни в по-добро място за живеене. Програмата за провеждане на Европейската седмица на мобилността 2020 бе отворен документ и всеки, който желаеше, можеше да заяви собствена инициатива.

И тази година, за 13-ти път,  на територията на общината ще се проведат поредица от дейности, които може да видите в програмата:

file icon pdf ПРОГРАМА ЗА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА В ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ за периода 16 – 22 септември 2020 година