Начало Политика Властта се консолидира за премахването на палатките

Властта се консолидира за премахването на палатките

СПОДЕЛИ

Властта се консолидира след решението на Коалиционния съвет. Борисов се поддаде и разчистиха палатките тази сутрин. Това заяви политическият анализатор Слави Василев в сутрешния блок на БНТ.

Премахването на палатките щяло да накара хората да запълнят триъгълника на властта идните дни. Той е сигурен, че в тънките сметки, които прави властта била калкулирана стратегия от страна на управляващите, да оставят известно време блокирани кръстовищата с палатките.

Държавният глава не само подкрепя, но формира и екип от хора, които биха могли да предложат път за развитие след оставката. Оставката на правителството ще катализира много процеси в България, изтъкна Слави Василев.

Той не мисли, че някой трябва да бъде убеждаван за реалното състояние на държавата, защото всеки го вижда. Въпросът е какво правим оттук нататък, запита политическият анализатор.

Слави Василев няма идея дали държавният глава ще предложи промени в Конституцията или ще предложи реформи в Съдебната система, но трябва радикална и коренна промяна на политическата система, за да има разделение на властите.

Той е на мнение, че президентът е много активен, следи внимателно какво се случва на протестите и подкрепя призивите на хората за промяна.

Слави Василев подчерта, че президентът е разединител на политическия елит, а не е разединител на народа.