Начало Общество Внимавайте с Черния петък! Ето с какви трикове търговците превръщат клиентите в...

Внимавайте с Черния петък! Ето с какви трикове търговците превръщат клиентите в балъци!

СПОДЕЛИ
Реклама

c1d348ad518a8ee09b182c831495fd6f

Традиционните асоциации за Черния петък традиционно са промоции и намаления, но ако днес сте се насочили за шопинг тур по магазините, има няколко важни съвета, към които стриктно трябва да се придържате.

Първо – след като накупите бленуваните стоки на народни цени и радостно се отправите към касата, задължително хвърлете едно око на касовата бележка, пише „Бул нюз“.
Масова практика е промоциите на търговците да са само на думи, а в суматохата всъщност да платите реалната цена на стоката, без да има и процент отстъпка.

Второ – не се подвеждайте по надписите на витрините. Някои продавачи могат да напишат с големи букви, че намаляват стоките си чак до 90%, но това също не отговаря на истината. Масова практика е в магазина да има само 5-6 стоки от целия асортимент с намалени цени.

Другата уловка е, че няколко дни преди Черния петък стоките се пускат с намаление 20% и във въпросния ден се слага отстъпка от 50%, което излиза като намаление от 70%. Всъщност обаче, реалната промоция е наполовина от вече обявената нова цена преди дни. По-мързеливите или тези, които нямат време за мотаене по магазините, се закотвят пред компютъра, за да пазаруват онлайн. Те обаче също трябва да са бдителни, докато кликат с мишката и добавят стоки към виртуалната кошница.

Любимият трик на онлайн търговците са се извиняват с т.нар. техническа грешка, ако има проблем със стоката. Няма по-лесно от това да кажеш, че системата се е сринала, била е претоварена или не е изписала коректната цена заради някакъв друг проблем, който реално е само в главата на търговеца.

В днешния Черен петък внимавайте и с офертите за бързи кредити. Например, повечето които обвързват потребителите за по-дълъг период, предлагат промоционална лихва само за конкретния ден. А зашеметените от отстъпката клиенти не си дават реална представа, че след Черния петък лихвите стават нормални и всяка дата за погасяване месеци наред ще прави живота им черен…