Начало Култура Вокална група“Китка“ с участие в Националния фест „Златна Българска гайда“

Вокална група“Китка“ с участие в Националния фест „Златна Българска гайда“

СПОДЕЛИ

На 2 септември Вокална група“Китка“към читалище „Виделина -1865 г“ участва в Националният фестивал „Златна Българска гайда“в Копривщица, съобщи за ПИА Красимира Тодорова – ръководител на групата.
„По време на изпълниието групата беше аплодирана от публиката, която заедно със самодейците пееше емблематичната „Песен за Райна Княгиня“. Редакторът на БНР- Видин г-н Красимир Каменов също беше впечатлен и много хареса изпълнението на панагюрските самодейци и направи запис на песента „Слънце грее“, която ще прозвучи в националният ефир“, разказа Красимира Тододрова.

Тя сподели още, че организацията на фестивала е била на много високо ниво, а гайдите са огласили месноста с най-българските мелодии, извили са се хора и ръченици.
„След концертната програма фестивалът продължи с най-масовото месене на хляб по стара българска рецепта. Децата от ВГ“Китка “ замесиха хляб с огромен ентусиазъм и майсторство,като в същото време пееха любими песни от репертоара на групата.
В тази инициатива се включиха общо 49 деца , всяко дете само изпече приготвеният хляб , а след това всички участници получиха гривни и подаръци от организаторите.“
, разказа още Тодорова.