Начало Общество Волейбол с кауза играха в Панагюрище

Волейбол с кауза играха в Панагюрище

208
0
СПОДЕЛИ
Реклама
финанси

Безспорни са предимствата и ползите от използването на технологичните постижения в живота на съвременния човек. Не толкова очевидни са вредите и последиците от увлечението по електронните устройства и интернет, а при децата те биха могли да са особено тежки. В тази връзка Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Панагюрище организира спортната проява „Волейбол с кауза – Да играем заедно off line“, посветена на превенция на киберзависимостта и обездвижения начин на живот, както и към насърчаване на активността и сътрудничеството при младите хора. В проявата се включиха ВК „Велинград-волей“ с треньор Димитър Санкев, ВК „Левски“ – Карлово с треньор Красимир Петров, ВК „Металик“ – Сопот с треньор Йордан Димов и ВК „Пан-волей“ – Панагюрище  с треньор Росица Ангелкова. Срещите съдийства Мария Стоянова.

Специални гости бяха Нели Минчева и Екатерина Маринова от МКБППМН Карлово, както и председателят на ВК „Пан Волей“-Панагюрище Стоян Василев.  Официалното откриване на събитието се състоя на 9 май в спортната зала „Арена Асарел”. Приветствие към участниците и гостите отправи Евгения Загорска – секретар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Панагюрище.  Поздрав отправи и Анелия Караколева – началник отдел Социални дейности и здравеопазване към община Панагюрище. Те акцентираха, че спортът е една добра възможност за борба срещу всички зависимости и за община Панагюрище е висока чест да даде старт на игрите.

Последваха емоционални срещи между децата, като от Местната комисия бяха решили да не класират отборите. Участниците получиха еднакви награди, раници за всички, плакет и оригиналната волейболна топка на националния тимГостите от Карлово също бяха подготвили подаръци за отборите.  „Така  децата не се съревновават‚ а се обединяват около каузата и се чувстват съмишленици”, коментира Секретарят на местната комисия.

На финала бе изигран демонстрационен мач от  треньори, педагози,  деца и представители на Местната комисия, които по този начин заявиха своята подкрепата към каузата. Получи се хубав празник с много нови приятелства и удовлетворение от споделеното преживяване.