Начало Общество Връчиха наградите от фонд „Ваня Ангелова”

Връчиха наградите от фонд „Ваня Ангелова”

СПОДЕЛИ
На 1 юли в двора на ОУ „Проф. Марин Дринов“ учениците от седми клас получиха своите свидетелства за завършено основно образование.
По традиция за 26-та година бяха връчени плакети и парични награди от фонд „Ваня Ангелова”. Общият размер на наградния фонд бе 3 000 лева, разпределени според волята на дарителя Иван Ангелов, един от собствениците на фирма „Градус“.
Заместник-директорът Богдана Шишкова обяви, че фондът е учреден през 1995 г. от г-н Иван Ангелов, президент на фирма „Градус”, в памет на неговата съпруга Ваня Ангелова – начален учител в училището от 1981 до 1992 година. Благородната идея е да се награждават ученици, завършващи основно образование с отличен успех и изяви в извънкласните дейности. През годините награди от фонд „Ваня Ангелова” са получили 141 ученици, от които 90 – пълни отличници. За радост и гордост на учители и родители през настоящата учебна година 19 ученици от седми клас завършват основното си образование с отличен успех, от които шест – с пълно отличие.
Г-жа Екатерина Футекова, директор на Основно училище „Проф. Марин Дринов“, връчи наградите от фонд „Ваня Ангелова“ на тазгодишните носители – Велислав Стоянов от VIIв клас, Владислав Ангелов от VIIв клас, Евелина Брандийска от VIIа клас, Кристиан Спасов от VIIв клас, Марияна Маринова от VIIв клас и Нина Игнатова от VIIа клас.
В празничната програма учениците развълнуваха и очароваха публиката с емоционалните си изпълнения. В подготовката и провеждането на тържеството взеха участие класните ръководители на седми клас – Мария Игнатова, Мирослав Цветков и Красимира Цветкова.
В края на вечерта директорът на училището – г-жа Екатерина Футекова, връчи свидетелствата за основно образование и подаръци от УН „Зора“ с председател г-жа Радка Кирилова.
Информация и снимки: страницата на училището във фейсбук