Начало Култура Връчиха наградите „Учител на годината“ на община Панагюрище за 2023 година

Връчиха наградите „Учител на годината“ на община Панагюрище за 2023 година

СПОДЕЛИ

За поредна година, по случай празника на светите братя Кирил и Методий, се определят носителите на наградата „Учител на годината“ на община Панагюрище. Това са учители, работили всеотдайно и постигнати високи и трайни успехи в учебно-възпитателната и творческа работа с децата.

Официалната церемония за награждаване на тазгодишните носители се проведе в ритуалната зала на Общината като част от празничния прием на кмета на община Панагюрище г-н Никола Белишки с представители на образователните и културните институции. На събитието присъстваха и председателят на Общински съвет г-н Христо Калоянов и г-жа Галина Матанова, зам.-кмет „Хуманитарни дейности”.

Церемонията започна с българския всеучилищен химн „Кирил и Методий“ като признателност към делото на Светите равноапостоли Кирил и Методий.

Отличените с „Учител на годината“ за 2023 са определени с решение на Общински съвет – Панагюрище № 588 от 18.05.2023 г. Те получават диплом и парична награда, в размер на 400 лева.

Наградите връчи г-н Никола Белишки – Кмет на община Панагюрище.

„УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“ на община Панагюрище за 2023 година са:

Предучилищно образование – г-жа Неделка Иванова Тютюнджиева – старши учител в ДГ „Райна Княгиня“, гр. Панагюрище

 

Начален етап на основна образователна степен – г-жа Величка Илиева Палашева – старши учител в ОУ „Проф. Марин Дринов“, гр. Панагюрище

 

Прогимназиален етап на основна образователна степен – г-жа Петя Цвяткова Караджова – старши учител в ОУ „Двайсти април“, гр. Панагюрище

 

Средно образование – г-жа Нина Димитрова Батева – старши учител в СУ „Нешо Бончев“, гр. Панагюрище

Музикалните изпълнения на трио „ИНТРО“ допринесоха за приятната празнична атмосфера.