Начало Препоръчани Връчиха отличията „Спортист на годината – Панагюрище, 2022“

Връчиха отличията „Спортист на годината – Панагюрище, 2022“

СПОДЕЛИ
спортист на годината

На тържествена церемония снощи, в зала „Арена Асарел“ бяха връчени наградите „Спортист на годината – Панагюрище 2022“. Традиционно организатор на събитието бе Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище с финансовата подкрепа на Община Панагюрище.

За пореден път вчера поводът събра спортисти, заслужили майстори на спорта, треньори, спортни деятели, спомоществуватели. Сред гостите бяха областният управител Трендафил Величков, изпълнителния директор на „Асарел – Медет“ инж. Николай Пелтеков, дългогодишният изпълнителен директор на „Оптикоелектрон Груп“ инж. Лука Гарчев, изпълнителният директор на „Завод за оптика“ АД Ивайло Недялков и собственикът на комплекс „Старосел“ Ангел Ангелов.

В началото обзор на събитията през изминалата 2022 година направи председателят на Асоциацията на спортните клубове в община Панагюрище – Иван Нетов. Той поздрави отличените спортисти и благодари на „Асарел-Медет“АД за подкрепата, както и за успешното провеждане на инициативата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“.

„Радвам се, че в Панагюрище винаги мога да посоча за пример това партньорство между общината и бизнеса, което прави възможни не само високите спортни постижения, но и масовия спорт. Продължавайте да инвестирате в бъдещето на Панагюрище и на България“ – подчерта областният управител Трендафил Величков.

„Асарел-Медет“АД ще продължи да подкрепя и занапред всички значими спортни събития в общината. През 2022 година, освен с ежегодната ни подкрепа за Асоциацията на спортните клубове, застанахме и зад инициативата „Панагюрище – европейски град на спорта. С наша подкрепа се проведоха редица събития на местните клубове, а любителите на спорта станаха свидетели на много атрактивни състезания“,  посочи изпълнителният директор на „Асарел-Медет“ инж. Николай Пелтеков.

За мен, като кмет на тази община, е чест и привилегия за 12 път да сме заедно, за да отличим най-добрите спортисти на Община Панагюрище. 12 години заедно с г-жа Матанова и общинските съветници водим последователна политика за издигане на масовия спорт на много по-високо ниво. През миналата година около 18, 37 % от бюджета на общината беше за спорт. За тази година също имаме амбициозна цел – сумата е над 1 800 000 лв. Всичко, което правим заедно, е в името на децата на Панагюрище. Благодаря ви за това, че ни правите горди!”, каза кметът на общината Никола Белишки, който поздрави всички отличени състезатели, треньори и отбори и отправи специална благодарност на „Асарел-Медет”АД за ползотворното партньорство през годините за развитието на спорта в региона.

Членовете на УС на Асоциацията на спортните клубове – Желязко Гагов и Георги Атанасов връчиха статуетки на най-добре представилите се през 2022 година спортисти, завоювали призови места в турнири и първенства в отделните спортове.

Призът „Спортист на годината – Панагюрище, 2022“ получи самбистът Иван Хърков. Наградата му бе връчена лично от кмета Никола Белишки. На второ и трето място в класацията са съответно Катрин Радивчева от СКП „Каменград“ и Момчил Поптолев от КЛА „Оборище“. Спортната топ десетка за изминалата година включва още Десислав Атанасов от спортен клуб „Топалов“, самбистът Спартак Кеков от клуб „Бойни спортове“, джудистът Георги Динков от Обединени спортни клубове „Панагюрище“, Петър Костурков – от спортен клуб „Один“, хандбалистката Ваня Шиндарова, Десислава Ботева – спортен клуб по тенис на маса „Панагюрище, и Божидара Карагьозова – хандбален клуб „Панагюрище“.

Призът „Отбор на годината“ бе присъден на женския отбор на „Асарел-Медет“ АД, а наградата „Треньор на годината“ получи Иван Нетов.

Специална награда за принос към спорта в община Панагюрище получи заместник-кметът Галина Матанова. „Поклон пред усилията на всички треньори на многото спортове, които се родиха, съществуват и се развиват на територията на общината ни, поклон пред всичките много на брой картотекирани спортисти, които с постоянство, труд и усилия бележат множество постижения. В една от многото ми срещи с треньори в община Панагюрище ми беше споделена една уникална философия, която съвпада с моята дълбоко лична житейска философия: треньорът на ФК „Оборище“ Кириякос Георгиу ми каза, че спортът е култура. Ние трябва да организираме и други събития, с които да покажем отношението си към жителите на община Панагюрище, към хората в нужда, към хората, които поради различни обстоятелства имат необходимостта да почувстват, че до тях има и други хора, които могат в определени моменти да въздигнат духа им.“ – каза Галина Матанова и подчерта социалната значимост на всички спортни мероприятия, организирани в рамките на „Панагюрище – европейски град на спорта“.

Специалната награда за най-мащабно спортно мероприятие за 2022 г. беше присъдена на международния турнир по тенис на маса „Асарел България Оупън“. Призът беше връчен на основателя на турнира Иван Александров. Друга специална награда беше присъдена на „Асарел-Медет”АД и директор „Човешки ресурси” Бисерка Янева – за подкрепата, която компанията оказва на Асоциацията на спортните клубове.