Начало Общество Връчиха поименната студентска стипендия “Проф. Марин Дринов”

Връчиха поименната студентска стипендия “Проф. Марин Дринов”

СПОДЕЛИ

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки и директорът на Дирекция “Човешки ресурси” на “Асарел-Медет” АД Александър Чобанов днес връчиха Поименната студентска стипендия “Проф. Марин Дринов”. Официалното събитие по традиция се състоя в родната къща на бележития български възрожденец.

Носител на стипендията тази година е Иванка Илиева Долджева – студент в Уилбър Райт Колеж, Чикаго, САЩ, специалност „Строителство“. Наградата получи нейната майка Павлинка Долджева, която прочете благодарствен адрес от името на дъщеря си. В адреса се казва:

“Уважаеми господин Белишки,

Благодаря Ви, че избрахте мен за носител на стипендията на името на проф. Марин Дринов за учебната 2013-2014 година.

Благодаря Ви, че оценихте усилията, старанието и труда ми, които полагам, за да постигна високи резултати в учението далеч от Родината.

Благодаря Ви, за Вашата благородна подкрепа в този важен за образованието и бъдещото ми развитие момент.

Удостояването ми с тази висока чест ми дава увереност, че за в бъдеще ще мога да постигам все повече и по-високи цели и винаги ще чувствам в сърцето си частица от родния град Панагюрище!

С най-искрена благодарност и уважение,

Иванка Долджева”

Тържественото честване на 175-та годишнина от рождението на проф. Марин Дринов започна днес в къщата музей в Панагюрище със слово, произнесено от директора на едноименното основно училище в града г-жа Екатерина Футекова. Беше изпят и химна на училището от негови възпитаници. Продължи с връчване на Дриновската стипендия, поклонение и поднасяне на венци и цветя в знак на признателност пред бюст-паметника на професора в Градски парк. На събитията присъстваха председателят на Общински съвет – Панагюрище г-жа Веселина Зумпалова-Ралчева, заместник-кметът на община Панагюрище г-жа Галина Матанова, общински съветници, преподаватели и ученици от училищата и жители на града. Програмата по отбелязване на годишнината ще завърши вечерта в Театър Дом-паметник, Панагюрище със спектакъла “Да оцветим света”, представен от ученици, учители и приятели на Основно училище “Проф. Марин Дринов”.