Начало Бизнес Връчиха за втори път приза на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков...

Връчиха за втори път приза на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков „За развитие на регионите“

СПОДЕЛИ

По време на дванадесетата церемония „Мениджър на годината“, за втори път бе връчен учреденият през миналата година приз на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков „За развитие на регионите“. Тази година той отиде при участник извън финалната десетка. Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД връчи отличието на Димитър Гълъбов, изпълнителен директор на „Съдърланд Глобъл Сървисиз България“ ЕООД

За втори път в 12-годишната история на конкурса и в годината, в която за първи съотношението жени-мъже е напълно изравнено във финалната десетка жена печели титлата „Мениджър на годината“. Светла Несторова, главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на ЗЕАД „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“ вдигна кристалната статуетка на победителя от сцената на Софийската опера и балет. Досега титлата е печелена само веднъж от жена – Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК, стана „Мениджър на годината“ през 2013 г.

Името на новия носител на титлата в единствения по рода си конкурс за висши мениджърски постижения бе обявено преди минути на бляскава гала церемония. Посрещнат с аплодисменти от препълнената зала президентът на България Румен Радев отвори плика с името на най-добрия мениджър на страната ни за тази година.