Начало Общество Времето днес: Облаци, мъгла и дъжд на места

Времето днес: Облаци, мъгла и дъжд на места

СПОДЕЛИ
мъгли облаци

Днес над страната ще преобладава облачно, преди обяд на места в равнините и мъгливо време.

След обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу четвъртък ще обхванат Централна и Източна България. Ще се усили вятърът от изток-югоизток, особено в източната половина от страната.

Преобладаващите максимални температури ще са между 13° и 18°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за ноември – ще се понижава и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но без валежи. Ще духа предимно умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 16°-18°. Температурата на морската вода е 18°. Вълнението на морето ще е 2 бала, с тенденция на усилване.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. След обяд в масивите от Западна и Южна България ще започнат превалявания от дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин от сняг.

През нощта срещу четвъртък валежите ще обхванат и масивите от Централна България. Ще духа силен и временно бурен вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 4°.