Начало Общество Времето на 10 май: Отново пролетен дъжд

Времето на 10 май: Отново пролетен дъжд

СПОДЕЛИ

Възможни краткотрайни валежи – това предвиждат синоптиците за днес. Около и след обяд на много места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, в югозападната половина от страната ще са интензивни и придружени с гръмотевични бури. Ще има и условия за градушки. Вятърът ще е умерен от север-североизток и с него ще нахлува хладен въздух. Минималните температури ще са от 10 до 15 градуса, а максималните ще са между 17 и 22 градуса.

По Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. Около и след обяд по южното крайбрежие ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са от 17 до 19 градуса. Температурата на морската вода ще е 18-19 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините облачността ще е значителна, след обяд в масивите от Югозападна България – купесто-дъждовна и ще има краткотрайни, на места интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще духа умерен, временно силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра – около 7 градуса. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за май, но през деня ще се повишава.