Начало Общество Времето на 12 април: Топло

Времето на 12 април: Топло

СПОДЕЛИ

Днес ще бъде слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. След обяд ще духа слаб източен вятър. Топло, с максимални температури между 24 и 29 градуса, в София – 25.

По Черноморието ще има мъгли. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 9-11 градуса.

В планините ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в масивите от Западна България слабо ще превали. Ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19, на 2000 метра – около 11 градуса.

Продължителността на деня е 13,14 часа.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца.

През следващите дни до края на седмицата ще преобладава слънчево и топло за периода време, въпреки че през почивните дни ще започне постепенно понижение на температурите. В следобедните часове над планините и планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще бъде от изток-югоизток, в петък – слаб, в събота и неделя – до умерен.

В понеделник на повече места в Западна и Централна България ще превали, понижението на температурите ще продължи. Във вторник и сряда из цялата страна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще стане от изток-североизток и температурите вече ще са близки до обичайните.