Начало Общество Времето на 16 май: Дъжд с гръмотевици в планинските райони

Времето на 16 май: Дъжд с гръмотевици в планинските райони

СПОДЕЛИ

Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има и днес, но главно в планините. В останалата част на страната само на отделни места отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще превали, но ще има и слънчеви часове. Това гласи синоптичната прогноза за днес, 16 май. Вятърът от северозапад ще се усили и с него за кратко в Северна България ще нахлуе малко по-хладен въздух. В югоизточните райони ще духа до умерен югозападен вятър. Температурите ще са близки и малко по-високи от обичайните – максималните ще са предимно между 23 и 28 градуса.

В планините ще духа умерен до силен, само по най-високите части временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 16 градуса, на 2000 м – около 9 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Само на отделни места е възможно краткотрайно да превали. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който след обяд в южните райони ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 23-27 градуса. Температурата на морската вода е 18-19 градуса, вълнението на морето ще е 2-3 бала.

След временното понижение в нощните часове, през деня атмосферното налягане отново ще се повиши и ще е близко до средното за месеца