Начало Общество Времето на 19 юли: Пак валежи и гръмотевици

Времето на 19 юли: Пак валежи и гръмотевици

СПОДЕЛИ

През следващото денонощие ще се задържи ветровито. Ще духа умерен временно до силен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива. На места, главно в източната половина от страната ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, за София – около 24 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца и ще е без съществена промяна.

В планините облачността ще е променлива, след обяд ще е по-често значителна и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 16 градуса, на 2000 м – около 10 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна, главно в следобедните часове, ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 26-28 градуса. Температурата на морската вода е около 26 градуса, вълнението на морето ще е 1-2 бала.