Начало Общество Времето на 23 април: Слънчево и топло

Времето на 23 април: Слънчево и топло

СПОДЕЛИ

Днес ще е топло и предимно слънчево. Около и след обяд над североизточните и планинските райони в Югозападна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър, в Източна България – ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 25 и 30 градуса, за София – около 26.

В планините ще бъде предимно слънчево и топло. В следобедните часове ще се заоблачи, но само на отделни места в Рило-Родопска област ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18, на 2000 метра – около 11 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развие купеста облачност, но само на отделни места по Северното Черноморие ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър, който ще се ориентира от изток-югоизток. Ще се затопли и максималните температури ще са между 18 и 23 градуса.

Продължителността на деня е 13 ч. и 45 мин.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за април и ще остане без съществена промяна.

През седмицата времето ще остане топло и предимно слънчево. В следобедните часове, главно над планинските райони, ще се развива купеста облачност, по-значителна във вторник и през нощта срещу сряда, както и към края на седмицата, когато ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми. Във вторник преваляванията ще са на отделни места, докато към петък-събота въздушната маса над страната ще е по-нестабилна и валежите ще са по-интензивни и на повече места, главно в Западна и Централна България. Вятърът ще е от запад-северозапад, предимно слаб. Минималните температури най-често ще са между 9 и 14 градуса, а дневните през повечето дни – между 25 и 30, в края на периода слабо ще се понижат.