Начало Общество Времето на 26 юли: Слънце преди обед

Времето на 26 юли: Слънце преди обед

СПОДЕЛИ

Днес преди обяд, в повечето места, ще настъпи временно спиране на валежите и разкъсване на облачността до слънчево. След обяд и до полунощ отново на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В отделни райони валежите ще са интензивни, възможни са градушки.

Ще духа до умерен, в Североизточна България и временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°.

Над планините облачността ще е по-често значителна. На много места, главно в следобедните часове ще има валежи и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна и на много места, главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен, по северното крайбрежие и временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са 25°-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.