Начало Общество Времето на 27 ноември – нахлува студен въздух и започват валежи

Времето на 27 ноември – нахлува студен въздух и започват валежи

СПОДЕЛИ
restorant

Във вторник югозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от североизток и с него ще започне да прониква студен въздух. Около обяд валежите от запад ще се активизират, като вечерта и през нощта срещу сряда в югоизточната половина на страната ще са интензивни.

Жълт код за очаквани валежи е обявен за седем области на страната за 27 ноември, вторник. Предупреждението е в сила за областите Благоевградска, Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Сливенска, Ямболска и Бургаска. Синоптиците прогнозират, че до вечерта във вторник в тези райони валежите от дъжд ще са активизират и ще има значителни количества – 20-35 л/кв.м, а през нощта срещу сряда валежите ще продължат.

Във вторник максималните температури в Северна България ще са между 3 и 8 градуса, в Южна – между 9 и 14 градуса. С понижението на температурите дъждът в Северна България до сутринта в сряда ще премине в сняг.

Над планините ще е облачно и главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд, над 2000-2200 метра – от сняг. В сутрешните часове ще има временни разкъсвания на облачността. Вятърът ще е предимно умерен от южната четвърт, а вечерта ще започне да се ориентира от изток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.