Начало Общество Времето на 29 март: Слънчево и топло

Времето на 29 март: Слънчево и топло

СПОДЕЛИ

Днес ще е предимно слънчево, след пладне над западните райони с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса, в София – 15.

В планините ще е предимно слънчево, след обяд над масивите от Западна България с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър, който след обяд в ниските части ще се ориентира от югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 7, на 2000 метра – около 0 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево със слаб вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 10-12 градуса.

Продължителността на деня е 12, 34 ч.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде близко до средното за март.

В петък ще бъде предимно слънчево и с още 3-4 градуса по-топло. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в събота по-късно през деня и през нощта срещу неделя ще се усили, особено в Източна България и в районите в близост до северните склонове на планините – ще бъде умерен и временно силен. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 20 и 25 градуса. От запад ще се появи разкъсана висока и средна облачност, а привечер над Западна България ще се развие купесто-дъждовна. В отделни райони е възможно да превали и прегърми.

През нощта срещу неделя и в неделя вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлуе хладен въздух; температурите ще се понижат с около 5 градуса. Облачността над страната ще е значителна и на много места ще превали дъжд, в отделни райони, по преминаващия студен атмосферен фронт, интензивен и с гръмотевици. В началото на следващата седмица ще има променлива облачност, във вторник намаляваща до предимно слънчево.

В понеделник все още на отделни места, главно в планините на Южна България, ще превали. Вятърът постепенно ще отслабне и във вторник и сряда ще се ориентира от юг-югозапад, отново ще се усили и температурите ще се повишат. По-късно през деня в сряда от запад облачността, висока и средна, ще се увеличава.