Начало Общество Времето: Облачно и дъждовно, но топло

Времето: Облачно и дъждовно, но топло

СПОДЕЛИ

Днес ще е предимно облачно. Ще превалява слаб дъжд, а в североизточните райони – сняг. Сутринта на места в равнините ще е мъгливо. През деня ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, в северните райони – от изток. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните – между 3 и 8 градуса в Северна, и от 11 до 16 градуса в Южна България, в София – 13.

Над планините ще е предимно облачно и ще превалява дъжд, над 2000 метра преминаващ в сняг. Ще духа умерен югозападен вятър, който вечерта ще се усили. Ще е по-топло с максимална температура на височина 1200 метра – около 10 градуса, на 2000 метра – около 4 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно и дъждовно. Сутринта ще духа до умерен източен вятър, след пладне ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са от 6-7 градуса в северните, до 12-13 градуса в южните райони.

Атмосферното налягане е по-ниско за средното на март и ще се понижи още.

Продължителността на деня е 11,26 часа.

В сряда температурите ще са все още в доста широки граници – под 10 край Дунав до14 и 19 градуса в останалата част от страната.

В четвъртък ще преобладава облачно време, на повече места ще превали дъжд, по високите места – сняг; по-голяма вероятност за по-съществени количества има в източните райони, а в югоизточните са възможни и гръмотевици.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него за кратко ще нахлуе студен въздух.