Начало Общество Времето: Валежите спират, но температурите падат

Времето: Валежите спират, но температурите падат

СПОДЕЛИ

Валежите днес ще започнат да отслабват и до обяд на повечето места ще спрат. Над Западна България облачността дори временно ще се разкъса и намалее.

Валежите ще продължат в югоизточните райони, но ще са умерени. Вятърът ще бъде предимно умерен, но по Черноморието ще е силен, временно дори бурен от север-североизток. Заедно с него ще продължи да нахлува студен въздух. Температурите в по-голямата част от страната ще са отрицателни.

Минималните ще са между минус 7° и минус 2°, максималните в Северна България ще са от минус 5° до минус 2°, а в Южна – до минус 1° – 4°.

Атмосферното налягане бързо ще се повиши и през деня ще е значително по-високо от средното за месеца.

В планините в Западна България в сутрешните часове все още ще вали слаб сняг, но до обяд в повечето места ще спре. Облачността временно ще се разкъса и намалее. Валежите ще продължат по-дълго в планините в Източна България, където облачността ще остане значителна. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около минус 4°, а на 2000 м – около минус 8°.

По Черноморието ще остане ветровито със силен временно и бурен вятър от север-североизток. Валежите ще има от дъжд и сняг като най-късно ще спрат вечерта в крайните южни райони. Максималните температури ще са от минус 1 по Северното до 5° по Южното Черноморие.

Слънцето днес ще изгрее в 07:35 часа и ще залезе в 16:55 часа. Продължителността на деня ще е 09:20 часа.