Начало Общество Времето започва да се затопля, но ще остане облачно

Времето започва да се затопля, но ще остане облачно

СПОДЕЛИ

През нощта валежите почти навсякъде ще спрат. Преди обяд над западната половина на страната и облачността временно ще се разкъса, но по-късно през деня отново ще се увеличи и на отделни места, главно в планинските райони, слабо ще превали. Ще духа слаб в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток.

Минималните температури ще са предимно между минус 5 и 0 градуса, максималните стойности ще достигнат 4-9 градуса, в югозападните райони до 12 градуса. През нощта срещу понеделник в Югозападна България валежите ще се активизират.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

В планините ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания на облачността ще има преди обяд над масивите в Западна България, но по-късно през деня облачността отново ще се увеличи и на отделни места там ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър с южна компонента. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 2 градуса, на 2000 м – около минус 4 градуса.

В началото на следващата седмица ще се затопля, но ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд. В понеделник на повече места и повече като количество ще са валежите в Източна България, във вторник – в Южна. Във вторник, за кратко, с обръщане на вятъра от северозапад, в западната и централната част на Дунавската равнина температурите слабо ще се понижат.