Начало Общество Времето: Жълт код за валежи в Западна България, на места и от...

Времето: Жълт код за валежи в Западна България, на места и от сняг

СПОДЕЛИ

петък ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд. В западните райони има условия за значителни количества. В крайните южни планински части ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър и там е възможно да прегърми. В останалата част от страната вятърът ще е предимно слаб от североизток и с него ще прониква по-студен въздух. В Западния Предбалкан дъждът ще премине в сняг. Минималните температури ще са предимно между 2 и 7 градуса, а максималните от 2-3 градуса в северозападните до 14-15 градуса в крайните южни райони.

Жълт код за интензивни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил и София-град. 

Жълт код за значителни валежи и сняг е в сила за областите Видин, Монтана, Враца и София област.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1600-1700 метра – от сняг, в Стара планина и на по-малка височина. Ще духа умерен и силен, по откритите части в южните райони и временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7 градуса, а на 2000 метра – около 1 градус.

Над Черноморието ще бъде облачно, с валежи от дъжд, по-значителни преди обяд в южните райони. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 9-10 градуса в северните до 14-15 градуса в южните райони. Температурата на морската вода ще е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

На 8 януари слънцето ще изгрее в 7:57 часа и ще залезе в 17:09 часа. Продължителността на деня е 9:12 часа.