Начало Общество Всеки първолак с книжка и поздрав от кмета, за училищата – дървета

Всеки първолак с книжка и поздрав от кмета, за училищата – дървета

СПОДЕЛИ
restorant

new image1Поздравителни адреси и символични подаръци по повод началото на новата учебна 2014-2015 година от името на ръководството на община Панагюрище получиха всички училища и детски градини на територията на общината.

Дървесни видове от рода на дъб, явор, ела и каталпа ще засадят учители и ученици заедно като символ на живот, могъщество и дълголетие съобщават от общината .

Дървото е символ на щедрост, търпение и покровителство. Дървото въплъщава съюза между Земята, Водата, Въздуха и Огъня. То е символ на многообразието в единството със своите многобройни клони, листа и цветове. Също като децата на България, които в първия учебен ден в училищата всяка нова учебна година разпукват като нови цветове и многобройни клони на дървото на познанието.

За най-малките ученици – първокласниците, които тази година наброяват 197 в училищата на територията на общината, има индивидуални подаръци – книжки от поредицата “Български народни приказки” на Издателство “Славена” с вграден като първа страница в тях личен поздрав от кмета Никола Белишки.

1 КОМЕНТАР