Начало Общество Вторник ще бъде един от последните слънчеви дни

Вторник ще бъде един от последните слънчеви дни

СПОДЕЛИ

Във вторник преди обяд облачността над страната ще е предимно значителна, на места в равнините ще е мъгливо. След обяд облачността ще се разкъса и намалее, в отделни райони до предимно слънчево време. Ще духа слаб северозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°, в София около 15°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Преди обяд на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 14°-16°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, по най-високите върхове ще превали слаб сняг. След обяд валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра – около 5°.

В средата на седмицата повече слънчеви часове ще има в планините и планинските райони, а в равнинната част от страната на много места преди обяд ще бъде мъгливо или с ниска облачност. Вятърът ще е югоизточен, ще бъде слаб, временно и ще стихва. Минималните температури ще са малко по-ниски, дневните съвсем слабо ще се повишат.

В четвъртък от северозапад ще започне увеличение на облачността, висока и средна.