Начало Култура Ясни са номинираните за „Учител на годината”

Ясни са номинираните за „Учител на годината”

СПОДЕЛИ
restorant

Номиниран за носител на наградата „Творец на годината“ от Литературен клуб „Виделина“ при Народно читалище „Виделина-1865“ е Цвятко Захариев Ценов 

tvorec

На сайта на Община Панагюрище вече е активирана анкета за електронно гласуване от гражданите за избор на „Учител на годината“ в четири категории – предучилищно възпитание, начална училищна степен, прогимназиална училищна степен, гимназиална училищна степен, както и за „Творец на годината” на община Панагюрище.

Анкетата ще бъде активна до 17:00 часа на 16 май 2016 година, а на 17 май 2016 година, от 16:30 часа и от 17:00 часа, в Сесийна зала на Община Панагюрище ще се проведе гласуването на членовете на комисиите за избор на носителите на отделните почетни отличия.

Номинирани за „Учител на годината“ за учебната 2015/2016 година за отделните категории са:

Предучилищно възпитание:

– ОДЗ „Звънче“ – г-жа Невенка Лукова Георгиева – главен учител предучилищно възпитание;

– ЦДГ „Пролет“ – г-жа Мариана Стефанова Дерменджиева – главен учител предучилищно възпитание.

Начална училищна степен:

– СОУ „Нешо Бончев” – г-жа Лушка Стефанова Крушовска – старши учител начален етап;

– ОУ „Проф. Марин Дринов“ – г-жа  Пенка  Лукова Немигенчева  – старши учител начален етап.

Прогимназиална училищна степен:

– СОУ „Нешо Бончев” – г-жа Николинка Лукова Кехайова – старши учител по английски език;

– ОУ „Проф. Марин Дринов“ – г-жа Мария Георгиева Игнатова – старши  учител по биология и химия.

Гимназиална училищна степен:

– СОУ „Нешо Бончев” – г-н Нистор Делчов Хаинов – старши учител по изобразително изкуство.

Номинирането за наградата „Творец на годината” става по предложение на културните институции, общински организации и сдружения с нестопанска цел и творчески групи. Тази година номиниран за носител на наградата „Творец на годината“ от Литературен клуб „Виделина“ при Народно читалище „Виделина-1865“ е Цвятко Захариев Ценов – за обогатяване на музикалния живот в Панагюрище и прославата му в България чрез участие в концерти и солови изпълнения на възрожденски песни, оперни и оперетни арии, канцонети.

Наградата „Принос на учителя към бъдещето на България“ и „Златен ритон“ ще бъде връчена на учители, пенсионирани в периода – от 01.05 на предшестващата година, до 01.05 на текущата година. Тя е индивидуална за всеки учител и представлява брошка „Златен ритон“. Предложенията за носителите на Наградата „За принос към бъдещето на Панагюрище“ се внасят от директорите на образователните институции и се потвърждават с Решение на Общински съвет.