Начало Общество За безплатните зрелища се плаща по-късно и с лихвите

За безплатните зрелища се плаща по-късно и с лихвите

СПОДЕЛИ

Откакто стартира първото издание на Биг Брадър, изтече доста време. БГ- зрителят попретръпна на скандали – то не бяха лезбо- и гей-двойки, любовни триъгълници и разводи в ефир, психопати, истерички, нимфоманки и всякакви странни птици. Във все по-голямо предизвикателство за продуцентите се превръща това да провокират интерес към воайорско-ексхибиционистичните си шоу-програми тип „Биг Брадър“, „Вип Брадър“ „Къртицата“ и тем подобни. И те развихрят въображението си, защото „The Show must go on“ ! Само дето в  името на шоуто и печалбите границите на допустимото и човешкото до  такава степен са се размили, че вече никой не реагира на ситуации, в които всяко нормално общество би подскочило.

И на петгодишните вече стана ясно, че лошата реклама също е вид реклама и, че в крайна сметка всичко се прави за пари. Какво обаче още могат да научат петгодишните и малко по-големите зрители на „Къртицата“ от участието на певицата Рут Колева…примерно? Освен това, че е страхотна млада певица, талантлива, красива и с бъдеще. За съжаление ще научат и това, че да забременееш „без да искаш“ и после да направиш аборт и да обясниш, че „не си готова още за деца“ е съвсем в рамките на нормалното. Защо пък не – щом го казва едно от популярните в момента лица, а десетки сайтове и вестници се надпреварват да я цитират! И за капак девойката добавя, че била сигурна, че един ден ще има две деца – момиче и момче. Цялостното внушение е, че абортът е нещо, което си е съвсем в реда на нещата – едва ли не детска игра, а Майката Природа е толкова добра и благосклонна, че след един аборт е абсолютно и стопроцентово сигурно, че ще имаш колкото си поискаш деца. Ето тук беше мястото да се разбунтуват първи лекарите.  Защото знаят какви са последиците от безотговорните аборти. Защото  знаят колко хиляди семейства годишно опитват да си направят бебе, за съжаление неуспешно. И голям процент от тези неуспехи се дължат именно на безотговорността и абортите.  Трябваше да реагират майките и бащите, обществото ни –   защото не всичко е пари, по дяволите! И ако едно шоу не може да предложи кой знае какъв интелектуален елемент на зрителите си, то нека поне не уврежда психиката и мисленето им. Ако може! Защото едва ли има нормален родител, който иска синът му или дъщеря му да имат подобни „светли“ примери в лицето на Рут. 

За медиите, които настървено и отблизо следяха бременността й , а после надълго и нашироко обясняваха как е направила аборт – небрежно, все едно е отшила на разходка из Борисовата градина …просто няма смисъл да пиша. Това са същите тези сайтове и вестници, които утре ще излязат с гръмки заглавия, че нацията се топи, че раждаемостта спада и така нататък… Защото истината е ,че и те, както и тези, които продуцират и излъчват  къртицоподобните шоута, правят всичко за пари и на пръв поглед всички са доволни: едните печелят от участието на популярните лица в шоуто, другите си вдигат тиражите и си увеличават посещаемостта, като публикуват пикантерии, а т.нар.  „звезди“ пък успяват да съживят  поувяхналата си популярност. Неизвестното в това уравнение е какво печели Драгият Зрител и Читател?

Със сигурност едно – не просто евтини, а съвсем безплатни зрелища.

За които обаче ще си платим по-късно. Всички ние – гарантирано и с лихвите.