Начало Общество За сега не се предвижда удължаване на учебната година заради грипните ваканции

За сега не се предвижда удължаване на учебната година заради грипните ваканции

СПОДЕЛИ
Реклама
финанси

За момента не е на дневен ред темата дали да се удължи учебната година за сметка на лятната ваканция, това заяви преди минути по NOVA министърът на образованието Красимир Вълчев в отговор на питане дали децата ще могат да наваксат пропуснатите заради грипните ваканции уроци и дали няма да се наложи да учат през лятото.

Не се обсъжда взимане на пролетната ваканция за учебно време, каза още Вълчев. Средно 10-12 са дните, които децата са отсъствали, преструктурират се програмите и все още учебният материал може да бъде взет, ще е за сметка на упражненията, обясни той.

Не се обмисля удължаване на учебната година, нито промяна на датите за матурата, по-скоро от изпитния материал щели да отпаднат последните теми от учебните програми.

Ще бъдат обсъдени варианти за дистанционно обучение там, където то е възможно – с виртуални класни стаи, с провеждане на самоподготовка и упражнения с виртуална връзка с учителя, чрез проектно обучение, обясни още министърът.

Временно са спрени всички групови дейности на училищата, а тези 5 дни, които те имат за екскурзии и зелени училища, били вариант за удължаване на учебните часове.