Начало Здраве За “Уни Хоспитал“ лекар на годината е д-р Николай Николов

За “Уни Хоспитал“ лекар на годината е д-р Николай Николов

СПОДЕЛИ

Д-р Николай Николов – началник на отделението по хирургия, е най-добрият лекар за 2019 година на „Уни Хоспитал“

През 2019 МБАЛ „Уни Хоспитал“ се утвърди като едно от водещите лечебни заведения на здравната карта на България. Това е най-добрата година за „Уни Хоспитал“ от нейното откриване през 2016 година. На 17 декември лечебното заведение се нареди в Топ 3 на болниците в страната, получили пет звезди и сертификат „Добрата болница“.

На церемония, провела се на 19 декември беше излъчен Лекар на годината.
Д-р Николай Николов – началник на отделението по хирургия, е най-добрият лекар за 2019 година на „Уни Хоспитал“. Управителят на лечебното заведение д-р Красимира Чачова-Ранчева връчи наградите за изминалата година – специално изработени почетни знаци на Болницата и грамоти.

За най-добър санитар бе избрана Гинка Шиндарова – санитар в Операционен блок.

Най-добър професионалист по медицински грижи стана Златка Кацарова – старша медицинска сестра на отделението по медицинска онкология.

Имената на тримата отличени бяха определени на два тура – на първия всяко отделение имаше право да номинира най-добър санитар, най-добър професионалист по медицински грижи и най-добър лекар.

До втория тур достигнаха седем лекари, три сестри и трима санитари. Чрез тайно гласуване от Медицинския съвет и мениджърския екип на Болницата бяха определени победителите.

Отличията се връчват за висок професионализъм, утвърждаване авторитета на лечебното заведение и всеотдайност към пациентите.


Специална награда за най-успешен екип получи екипът на Онкологичния център – д-р Росица Кръстева – началник на Онкологичния център и отделението по медицинска онкология, д-р Захари Захариев, началник на отделението по лъчелечение и д-р Васил Станчев – началник на отделението по нуклеарна медицина.

Грамота и почетен знак за „Прилагане на иновативни оперативни техники“ за 2019 година бяха присъдени на доц. д-р Андриан Тонев, началник на клиниката по съдова хирургия.