Начало Общество За втора поредна година инициативата „Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда“...

За втора поредна година инициативата „Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда“ ще зарадва самотни възрастни хора в Панагюрище

42
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

podari koledna vecherq na pensioner v nujda

За втора поредна година Панагюрище ще се включи в благотворителната инициатива „Бъди Човек – Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда в гр. Панагюрище”. Инициатор на кампанията в Панагюрище е Дима Попова. С тази кауза всеки желаещ може да дари хранителни продукти, без ограничения, за нуждаещите се възрастни хора в града.

„Ще направим нашата изненада на 21.12.2015 за онези възрастни хора – пенсионери, останали сами в най-светите коледни и новогодишни празници. Ако получим подкрепа от местния бизнес, ще организираме един хубав коледен обяд за всички.” сподели Дима и отправи молба да бъдат предоставени адреси на самотни, болни хора и пенсионери, които да бъдат подпомогнати чрез кампанията.

През 2014 година, благодарение на инициативата, бе организиран топъл коледен обяд за самотни възрастни хора в механа „Старата къща“, а в кутиите за дарения бяха събрани общо 196лв, с които бяха закупени хранителни продукти, които бяха раздадени на нуждаещи се пенсионери. Те получиха по две чанти. В едната боб, леща, ориз, брашно, макарони, фиде, бисквити сладки и солени,сол, захар , пакет билкови лукчета, локум, вафли,меденка,плодове мандарини и банани. Във втората чанта имаше 1 бр. пиле, маргарин, лютеница и една бутилка олио.

Повече информация за благородното начинание може да получите на телефон 0897019112, или на място в офиса на Дима Попова, на ул. „Георги Бенковски” 24 срещу сградата на бившата Стопанска банка.

Събитието тази година ще бъде отразено и от екип на Би Ти Ви.