Начало Общество Задържаха мъжа, прегазил куче в Мало Конаре

Задържаха мъжа, прегазил куче в Мало Конаре

СПОДЕЛИ

Полицията задържа мъжът, който прегази куче в пазарджишкото село Мало Конаре. Арестуваният е на 52 години, съобщават от областната дирекция на МВР

Навръх Бъдни вечер в социалните мрежи беше разпространено видео, на което се вижда как джип преминава през лежащо в страни от пътя куче. Сигналът до полицията е подаден от местни жители.

След получаване на сигнал в РУ-Пазарджик се създава екип от служители на сектор „Криминална полиция”, които предприемат действия за неговото изясняване. Установено е мястото, където е станал инцидента и е проучен детайлно оригиналния видеозапис от охранителна камера на къща в село Мало Конаре.

От организация за защита на животните са закарали кучето във ветеринарна клиника и оставено за лечение. Състоянието му е тежко.

В резултат на проведените действия органите на реда установили, че автомобилът е собственост на 52-годишен мъж от Пазарджик, който към момента на случилото се е бил и негов водач. Той е задържан в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа.

По случая е образувана преписка, която е докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик. За подобно престъпление законът предвижда от 1 до 3 години затвор и глоба от 1000 до 5 хиляди лева.