Начало Общество Задържаха панагюрец, убил чуждо животно и притежавал незаконно оръжие

Задържаха панагюрец, убил чуждо животно и притежавал незаконно оръжие

СПОДЕЛИ

DSCN4863

Полицаи от РУ-Панагюрище задържаха мъж, умъртвил чуждо животно. В обитаваната от него вила и ползвания личен автомобил са открити незаконно притежавано оръжие и боеприпаси.

Всичко започнало в сряда, рано сутринта, когато в РУ-Панагюрище бил подаден сигнал от 49-годишния жител на средногорския град С.Р.

Мъжът съобщил, че в местността „Манзул”, намираща се край града, неизвестен е заловил и умъртвил отглежданото от него теле.

С разплитането на случая се заели местните криминалисти и полицейски инспектори. Не след дълго в полезрението им попаднал панагюрецът И.К.-48г.

В същата местност, където изчезнало животното, той притежавал вила. Органите на реда извършили претърсване на постройката и проверка на джипа на И.К.

Вътре били открити един преработен пневматичен пистолет със заглушител, преработена за стрелба с малокалибрени патрони въздушна пушка, 60 броя патрони в калибър 22 и един ловен патрон 12-ти калибър.

В сградата са открити и части от трупа на незаконно умъртвеното домашно животно.

Мъжът е задържан в ареста на РУ-Панагюрище за срок от 24 часа. Намерените оръжия и боеприпаси са иззети, по случая се води досъдебно производство.

DSCN4877  DSCN4912