Начало Общество Задържаха служител на куриерска фирма за кражба на 8750 лв служебни пари

Задържаха служител на куриерска фирма за кражба на 8750 лв служебни пари

СПОДЕЛИ
В резултат на провеждане на полицейска операция по противодействие на битовата престъпност на територията на региона е разкрита дръзка кражба от офис на куриерска фирма. Акцията е осъществена под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. В края на годината апаши издебнали шофьор на микробус, собственост на фирма за куриерски услуги, паркиран до офиса в Белово. За броени секунди успели да отмъкнат пакет от вътрешността на возилото, в който имало 8750 лева от служебния оборот. Открадната е и раницата на водача на буса, а в нея той съхранявал личните си документи и портфейл с близо 500 лева.

По време на провеждане на акция по противодействие на битовата престъпност на територията на Пещера и Септември е задържан 21-годишният С.Д. от Пазарджик. В качеството си на служител в куриерската фирма той станал съучастник на друг апаш –негов познат, като го улеснил максимално при извършване на посегателството. На С.Д. е повдигнато обвинение от прокурор при Районната прокуратура в Пазарджик.

Провеждат се оперативно-издирвателни действия по установяване и задържане и на другия извършител. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.