Начало Общество Задържан е убиецът на Минка Влашка, Прокуратурата повдигна обвинение

Задържан е убиецът на Минка Влашка, Прокуратурата повдигна обвинение

СПОДЕЛИ
Реклама

Задържан е убиецът на 61-годишната Минка Влашка, чиято смърт потресе Панагюрище. От пресцентъра на полицията днес дадоха още подробности около зловещото убийство. Ето и хронологията на събитията от вчерашния ден.

След масираната акция по издирването, в която бяха  мобилизирани екипи на полицейското управление в Панагюрище, подпомогнати от колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик, вчера тялото на жената е намерено в гараж на частен дом. На местопрестъплението бил извършен щателен оглед от разследващи полицаи, криминалисти, експерти и съдебен лекар. По първоначални данни по трупа са открити видими следи от насилие. Тялото е откарано за аутопсия в „Съдебна медицина”-Пазарджик, а за случая е уведомена Окръжната прокуратура в областния център. Работата по случая продължила активно и не след дълго бил задържан обитателят на къщата Х.К.-28г. от Панагюрище. Разследващите установили, че в петък вечерта той нападнал прибиращата се от работа жена с цел да я ограби. Нападателят и нанесъл удар с брадва в областта на главата, който се оказал фатален за Минка Влашка. Извършителят пренесъл тялото на жертвата в гаража на къщата си и го прикрил със строителни материали и дървени отпадъци. Не пропуснал обаче да вземе парите от дамската чанта на жената. Криминално проявеният мъж е задържан за срок от 24 часа в РУП-Панагюрище. Днес му е повдигнато обвинение, а прокурор от Окръжна прокуратура –Пазарджик е удължил срока на ареста му със 72 часа. Работата по документиране на извършеното тежко криминално престъпление продължава.  

 

8 КОМЕНТАРА

  1. защо винаги на такива изверги се пишат само инициалите а не им дадат имената и снимките та хората да се пазят и да ги знаят а винаги да вървим и да се огледаме кои от къде ще мине и какво ти мисли
    0    0