Начало Общество Задават се силни магнитни бури, най-силната магнитна активност ще бъде днес

Задават се силни магнитни бури, най-силната магнитна активност ще бъде днес

СПОДЕЛИ
restorant

Задават се силни магнитни бури през следващите дни. Ето всички дни с неблагоприятни геофизични излъчвания за юли: 13, 14, 15, 21, 22 юли 2017 г. 
Предполагаемият ден на изключително силни геомагнитни смущения е на 13 юли, като бурята е с код G1 степен.

Магнитните бури ще предизвикат раздразнителност и нервност в хората. Това предупреди психиатърът д-р Веселин Герев в „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.

Хората предварително се настройват, че ще им е зле, когато се обявят магнитни бури. При здравите хора се наблюдава раздразнителност, главоболие, сърцебиене, трудно справяне със служебните задължения и най-вече проблеми със съня“, обясни д-р Герев. Той добави, че магнитните полета влияят на естествения хормон на съня. Писхиатърът обаче подчерта, че най-засегнати са хората с хронични сърдечно-съдови заболявания, тъй като се получава рязко колебение на кръвното налягане.

С около 10% се покачва броят на инфарктите и инсултите след рязко повишаване на кръвното налягане. При магнитни бури човек става по-импулсивен и раздразнителен. Всичко идва от проблемния сън“, каза още д-р Герев. Той посъветва хората да пребивават колкото се може по-малко на открито. „Ако сте навън, не се излагайте продължително време на слънце“, съветва още лекарят.