Начало Общество Задържаха крадци на 22 000 лева от имот в Панагюрище

Задържаха крадци на 22 000 лева от имот в Панагюрище

СПОДЕЛИ

Извършители на кражба на крупна парична сума от жилище в Панагюрище са установени и задържани. Оперативните действия са проведени под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик.

Разследването е стартирало след като на 2 ноември жител на Панагюрище потърсил помощ в полицията, обяснявайки, че от апартамента му е открадната сумата от 22 000 лева. Веднага на място е извършен щателен оглед от дежурна група при РУ-Панагюрище, а разследването е поето от местните криминалисти, заедно с колегите им от ОДМВР-Пазарджик. В резултат на целенасочена и усърдна работа разследващите установили авторите на посегателството – 36-годишен от Бургас и негов 56-годишен съучастник от Златица, и двамата с криминалистически регистрации. Те са задържани в хода на последвали съвместни действия с екипи на ГДНП и ОДМВР-Бургас, проведени под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. На територията на Бургас са извършени претърсвания на няколко адреса.

С постановление на наблюдаващия прокурор срока на задържането на двамата е удължен със 72 часа. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Източник: Марица