Начало Общество ЗАЕДНО ЗА ПАНАГЮРИЩЕ – най-важният проект на панагюрци

ЗАЕДНО ЗА ПАНАГЮРИЩЕ – най-важният проект на панагюрци

СПОДЕЛИ

Уважаеми съграждани,

В началото на 2014г. е нормално всеки да гледа напред, да мечтае, да чертае планове с надеждата тази година да бъде по-добра от предишната.

Моите лични планове и каузи по традиция включват с приоритет плановете и каузите на „Асарел-Медет“АД, на община Панагюрище, на минерално-суровинния бранш и на България.

Амбицията лично на мен, на моите братя, на нашите колеги, семейства и близки е да помогнем, така че с общи усилия да бъдат заличени разликите в стандарта на живот на хората от Панагюрище и общината спрямо това, което предоставят най-добрите места за живеене във всички направления:

  • образование;
  • култура;
  • здравеопазване;
  • спорт;
  • екология;
  • инженерна и комунална инфраструктура и услуги;
  • създаване на добри условия за бизнес в областта на съществуващите и нови производства, туризма във всичките му форми, селското и горско стопанство и други;
  • подпомагане на даровити деца от общината;
  • подпомагане на хора, изпаднали в тежко материално и здравословно състояние.

Целта е Панагюрище да просперира с още по-големи темпове в бъдеще, така че възможностите за развитие и условията за живот тук по нищо да не отстъпват на най-привлекателните места и младите хора да не напускат общината, а да идват и други отвън. Това, убеден съм, е най-важният проект на панагюрци и е реално постижим, но може да се осъществи само с обединени усилия, заедно с общинските институции и всички фирми, заедно с всички живеещи в нашия роден край, заедно с хората, които са родом оттук, но живеят другаде, заедно с партньорите от страната и чужбина. За тази цел е нужна още по-добра координация и взаимодействие през новата година.

В проектите, които ние инициираме и изпълняваме в горните направления, неограничено каним за участие (съдружие) всички желаещи физически и юридически лица от и извън общината. Ние от своя страна ще подкрепим всяка значима и стойностна инициатива в тези направления на всеки от или извън общината.

Същевременно, помагайки всеотдайно за реализацията на този най-важен за нас проект „Заедно за Панагюрище“, очакваме всеки да бъде съпричастен и да допринася според възможностите си за постигане на общите цели, да милее за своя град и община, да изпълнява добросъвестно своите отговорности и задължения по закон. Вярвам, че когато човек, вместо да завижда на успелите, се съсредоточи върху развитието и реализацията на собствения потенциал, той постига много и за себе си, и за обществото.

Най-сърдечно честитя Новата 2014 година на всички жители и партньори от общината, като им желая да се радват на много здраве, щастие, успехи и добри дела и нека Бог да ни благослови!

  д-р инж. Лъчезар Цоцорков,

Почетен гражданин  на Панагюрище     

                                                                                                                              

гр. Панагюрище                                                                                               

15.01.2014 г.                                                                                                   

1 КОМЕНТАР

  1. Омръзна ми от тия досадни статии . Днес е четох няколко пъти във 3 местни печатни издания . Имаше към 18 ч. коментари , но явно са изтрити от подчинените . Това говори много лошо за сайта .




    0



    0