Начало Общество Заключителна среща на групата за взаимопомощ в ЦОП „Зора” гр.Панагюрище

Заключителна среща на групата за взаимопомощ в ЦОП „Зора” гр.Панагюрище

СПОДЕЛИ

На  07.10.13г. се проведе последната, заключителна среща за 2013г. на сформираната в ЦОП „Зора” гр.Панагюрище през 2012г. група за взаимопомощ на „Кандидат-осиновители, осиновители и осиновени хора”

Напомняме, че сформирана през януари 2012г. група,  бе с цел да се предостави защитено пространство и професионална подкрепа в посока за споделяне и информиране на кандидат-осиновителите, осиновителите и осиновените хора, като участието в групата бе на  доброволен принцип.

На тазгодишната заключителна среща групата организира празнично посрещане на най-новите си членове, децата в осиновителските семейства, които до този момент са общо 4 на брой.

Разрязана бе първата торта в групата по повод посрещането на новите членове, а малчуганите получиха от екипа на ЦОП „Зора”, символични подаръци.

Семействата обменяха мнения и опит във връзка с изминатия от всеки един от тях път в процеса на осиновяване, направените откази от семействата и свързаните с тях преживявания на партньорите,  а осиновилите вече деца споделиха личните си преживявания от първите си срещи с техните малчугани. На срещата бяха дискутирани и въпроси, свързани с трудностите, които срещат осиновителите при отглеждането и възпитанието на деца в ранна детска възраст.

На последната за годината среща участниците изразиха мнение, че благодарение на участието си в групата за  взаимопомощ на „Кандидат-осиновители, осиновители и осиновени хора” се чувстват по-уверени, сигурни и подготвени за промените в живота им, като бъдещи и настоящи родители.

Участниците предложиха срещите на групата през идната 2014г. да продължат, като се превърне в традиция, групата да посреща тържествено всеки неин нов член от тук нататък.