Начало Общество Заместник-кметът Георги Павлов участва в заседание за безопасността на движението

Заместник-кметът Георги Павлов участва в заседание за безопасността на движението

20
0
СПОДЕЛИ

Отчетена е тенденция към намаляване на пътнотранспортните произшествия в област Пазарджик

111114_1.jpgЗаместник-кметът на община Панагюрище Георги Павлов взе участие в заседание в Областната администрация, посветено на безопасността на движението.

Заседанието бе водено от зам.-областният управител Диана Варникова . Тя запозна членовете на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата с предприетите мерки от общинските администрации за осигуряването на безопасност за всички участници в движението. В повечето общини са освежени пешеходните пътеки и са поставени нови пътни знаци.

Бяха обсъдени основните проблеми и рискове в тази сфера, като акцентът бе поставен върху безопасността на децата, съобщи Г.Павлов. На форума са обсъждани специализирането мерки и кампании, които ще бъдат предприети през следващата година.
111114.jpgОтчетена е тенденция към намаляване на пътнотранспортните произшествия в област Пазарджик. Броят на ПТП от началото на годината е намалял с 27 в сравнение със същия период на миналата година. Освен това е намалял и броят на убитите при катастрофи в региона. Те са с 14 по-малко в сравнение с миналата година. Данните бяха изнесени от началника на на КАТ „Пътна
полиция“ – Пазарджик, Тодор Тодоров. По повод Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия – 16 ноември, Тодоров призова водачите на автомобили да спазват стриктно правилата за движение, а пешеходци и велосипедисти да бъдат внимателни.