Начало Бизнес Започва безплатен курс за предприемачи в Панагюрище

Започва безплатен курс за предприемачи в Панагюрище

СПОДЕЛИ

Съвместен проект на Община Панагюрище, Индустриален клъстер Средногорие, Фондация „Америка за България“ и Посолството на САЩ в България – „Бизнес постижения за социално предприемачество“ /BASE/ стартира в Панагюрище от март и ще продължи до края май. Срещитеса 1 път в седмицата, 17:00 – 20:00 ч. (3 астрономическичаса с почивки).

Кандидатствай като попълниш следния формуляр за кандидатстване: https://goo.gl/forms/lBZe7ZZRLB4whS9G3

Краен срок: 28.02.2019 г.

Одобрените кандидати ще бъдат уведомени по имейл.

За повече информация:

ДесиславаЧалъмова, chalamova@srednogorie.eu – 0884277181

Златина Саръева, saraeva@srednogorie.eu– 0879 948 479

 

Програма “Бизнес постижения за социално предприемачество” /BASE/ е 12-седмичен курс, в който се обучава групамежду 20 и 25  човека със силно желание да стартират или да доразвият свой собствен бизнес.

По време на курса участниците придобиват знания и умения как да построят основите на своя малък бизнес в България, тръгвайки от това да оценят своята идея до това умело да управляват финансите и бизнеса си. Курсът съдържа:

  • теоретична част, предоставена по достъпен начин;
  • решаване на практични казуси и ролеви игри;
  • работа в екип и създаване на виртуални фирми и бизнеси.

В рамките на курса участниците съставят бизнес план на своята идея, с който участват във финално състезание за най-добър бизнес план, a победителите получават малък грант, с който дастартират идеята си.

Към момента са проведени два курса- единият в Мирково (януари –април 2018 г.), a другият в Етрополе (октомври-декември 2018г.) Около 60 участника, част от които хора с идеи, със стартирал малък бизнес, служители от предприятията с региона Аурубис, Елаците и ДПМ Челопеч, хора от местната администрация и ученици от последните класове получиха знания и умения как да стартират и ръководят малък бизнес, създадени бяха много нови приятелства, както и споделени много нови идеи за развитие на регионите.

Какво казват за BASE?

“Участиетоми в програма BASE е незабравимо за мен преживяване, най-вече заради възможността да се срещна с хора, които са преодолели трудности и предизвикателства, пред които се изправя всеки начинаещ предприемач. Усещането, че не си сам е окриляващо, а срещите с успешни предприемачи са изключително мотивиращи.

Уникален, също, е и начинът, по който е организирано обучението – така, че участниците да научат абсолютно всичко, което им е необходимо за успешното развитие на бизнеса им.”

 

~ Мария Радунчева, управителна ABC Language Center, гр. Пирдоп, победител в първатакохортанапрограма BASE