Начало Общество Започва делото срещу вече бившата учителка Павлина Ерова, обвинена в побой

Започва делото срещу вече бившата учителка Павлина Ерова, обвинена в побой

СПОДЕЛИ

Днес Районният съд в Панагюрище ще проведе първото си заседание по процеса срещу учителката Павлина Ерова, обвинена в побой над дете. Заседанието ще бъде днес от 13,00 часа. Делото е гражданско, заведено е от родителите на пострадалото момченце.

Припомняме, че на 5 септември миналата година Георги Налбантов публикува във фейсбук ужасяващи снимки на сина си Краси – тогава на 2 години и 3 месеца, на които лицето на момченцето бе в синини.  Последваха проверки – вътрешна, разпоредена от директорката на детска градина „Пролет“, и на прокуратурата в Панагюрище. До момента обаче не е доказано кой е причинил нараняванията.
Учителката Павлина Ерова, по време на чието дежурство са направени синините, обяснява, че момченцето е ухапано от по-голямо дете, с което са си играли и е категорична, че не е докосвала малкия Краси.

Можете да си припомните нейния разказ тук

По време на родителските протести срещу насилието в детските градини и училищата през януари бабата на момченцето – Теодора Налбантова, разказа пред журналисти в Пазарджик, че малкият и досега плаче при споменаването на думата „градина“ и разказва, че там бият. Налага се да го отглеждат само вкъщи, редувайки се според смените си.

Бащата Георги Налбантов пък обяви, че семейството е завело дело срещу Павлина Ерова. По думите му, искът е морален – тя да получи справедливо наказание и да няма право повече да работи с деца.

Версията на Павлина Ерова е друга. Тя разказва, че в тъжбата срещу нея се иска само парично обезщетение от 5 000 лева, няма морални претенции. Жената твърди, че в деня на инцидента е била нападната и бита пред колеги и пред малките деца от дядото на момченцето, срещу когото тече проверка на Районната прокуратура.

Очаква се преди първото заседание от процеса пред сградата на Съдебната палата да има присъствие на родители от януарските протести, които още тогава заявиха, че ще отидат в Панагюрище за морална подкрепа на Налбантови.