Начало Общество Започва леко захлаждане, ще има и бури

Започва леко захлаждане, ще има и бури

СПОДЕЛИ

Слънчево ще е времето днес, но североизточен вятър носи малко по-хладен въздух. Следобед ще се заоблачи, на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури с условия и за градушки.

Максималните температури ще са между 33° и 38°, в София – около 33 градуса, според прогнозата на НИМХ. Жълт и оранжев код е обявен в почти цялата страна, в столицата кодът е зелен.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Главно в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 28°, а на 2000 метра около 20 градуса.

Слънце ще грее и край морето, но вечерта и там са възможни валежи. На брега термометрите ще се качат до 33°, а сред вълните от 2-3 бала – до 29 градуса.

През почивните дни и в началото на новата седмица въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще има и слънчеви часове, но ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки.