Начало Общество Започва процесът срещу дядото на детето, което беше взето насинено от детска...

Започва процесът срещу дядото на детето, което беше взето насинено от детска градина „Пролет“

СПОДЕЛИ
restorant

Започва процесът срещу дядото на детето, което беше взето насинено от детска градина „Пролет“ в Панагюрище на 5 септември м.г. Подсъдимият Красимир Налбантов е обвинен, че е нападнал заподозряната в побой учителка Павлина Ерова и се е заканил да я убие. Първото заседание по делото е от 9.30 ч.

Инцидентът стана скандално известен, след като бащата на момченцето – Георги Налбантов, публикува в социалните мрежи снимки на жестоко насинения си син. Последваха взаимни обвинения. Близки на момченцето бяха убедени, че побоят е нанесен от Павлина Ерова. Тя пък разказа, че не е докосвала детето, а при опит да даде обяснения за случилото се е ударена и заплашена с убийство от дядо му.

Бяха заведени и две съдебни дела. Едното – по граждански иск от майката на малкия Краси – Грета Радивчева, срещу учителката, беше прекратено още след първото си заседание в края на март. Причината – не се явиха нито ищцата, нито неин адвокат, без уважителни причини.

Второто е за престъпление от общ характер, по внесен от Районната прокуратура обвинителен акт. Павлина Ерова е конституирана като частен обвинител и граждански ищец.

Междувременно се разбра, че тя е напуснала работа по свое желание и очаква момента, когато ще има право да се пенсионира – през май навършва изискваната по закон възраст.