Начало Здраве Заразените вече са 338, пикът се чака на Великден

Заразените вече са 338, пикът се чака на Великден

СПОДЕЛИ
В дните около и след Великден се очаква пикът на заразата от коронавирус у нас. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев пред Нова телевизия.
 
„ОПЕРАТИВНИЯТ ЩАБ ИМАМЕ ЕДНО МНЕНИЕ, ЧЕ ТРЕТАТА ТРЕТИНА НА АПРИЛ ЩЕ БЪДЕ ПИКЪТ – ПО И СЛЕД ВЕЛИКДЕН. ЗАВИСИ ОТ МЕРКИТЕ И ТОВА КАК НАРОДЪТ ГИ СПАЗВА“, КАЗА ТОЙ.
 
По думите му хората в момента хората трябва да излизат само за храна и лекарства.
 
Кантарджиев е категоричен, че диагностицираните с коронавирус трябва да си останат четири седмици вкъщи.
 
„ТРИ СА ОСНОВНИТЕ НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ ОТНОСНО ДИАГНОСТИКАТА. ПЪРВОТО Е ДА НЕ ДОПУСНЕМ БОЛЕН ЛЕКАР ДА ЗАРАЗЯВА ПАЦИЕНТИТЕ. МЕДИЦИНСКИТЕ КАДРИ ТРЯБВА ДА СА ЗДРАВИ. ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛЗВАТ МАСКИТЕ И ОБЛЕКЛАТА. ВСЕКИ ПАЦИЕНТ, ВЛИЗАЙКИ В ПРИЕМНОТО ИЛИ СПЕШНОТО ОТДЕЛЕНИЕ, КАКТО И В ЛИНЕЙКАТА, ТРЯБВА ДА СИ МИСЛИ, ЧЕ ПОТЕНЦИАЛНО Е ЗАРАЗЕН С КОРОНАВИРУС“, ЗАЯВИ КАНТАРДЖИЕВ.
 
Директорът на Националния център по заразни болести е категоричен, че всички хора с тежки двойни бронхопневмонии трябва да бъдат изследвани.
 
338 са общо потвърдените случаи на коронавирус COVID-19 в България към момента, съобщиха от ВМА. Тази нощ са установени 7 нови положителни проби. Те са от Пловдив (3 случая), Варна (1 случай), Кърджали (1 случай), Смолян (1 случай), Сливен (1 случай).
 
Жертвите са 8, а излекуваните – 11.