Начало Общество Засилени мерки за сигурност преди студенския празник

Засилени мерки за сигурност преди студенския празник

СПОДЕЛИ

Областната дирекция на МВР и Областното управление Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението в Пазарджик са предприели мерки  за осигуряване на обществения ред, пътната и пожарната безопасност  предвид на предстоящите празници –  Никулден и студенския празник.
Инспекторите  от „Държавен противопожарен контрол“ в цялата област за извършили общо 75 проверки на питейни и увеселителни заведения, хотелски комплекси, където ще празнуват организирано студенти. Проверени са организацията за евакуация и пожарогасене, готовността на персонала и служителите да реагират адекватно при възникване на инциденти. В ОУПБЗН-Пазарджик има изготвен списък със всички обекти, където ще има организирано празнуване, за да се подобри комуникацията и по-добрата реакция на огнеборци и спасители при необходимост. В хода на инспекциите са съставени 4 акта за установяване на административни нарушения и 5 противопожарни разпореждания. Основните пропуски са свързани с техническа неизправност на уредите за пожарогасене, недостатъчния им брой и пропуски във воденето на противопожарните досиета на всеки един обект.

Екипи на сектор „Пътна полиция“ и РУП в областта ще засилят дежурствата си по време  на празниците за недопускане на пътни  инциденти. Основно проверките ще бъдат  насочени към водачите на МПС за употреба на алкохол и упойващи вещества, както и за шофиране с превишена скорост. Предвидени са няколко специализирани акции по така наречения „холандски модел“ за всеобхватен контрол. В действия са всички мобилни и стационарната камера за видеоконтрол на водачите на МПС.

Патрули на „Охранителна полиция“ ще бъдат съсредоточени на места с по-голяма концентрация на граждани, тъй като това крие рискове от извършване най-вече на джебчийски кражби.

"Надяваме се, че благодарение на предприетите мерки  празничните дни ще преминат спокойно, без сериозни пътни инциденти и тежки престъпления", заяви регионалният говорител на МВР Мирослав Стоянов.