Начало Общество Застудява, по високите върхове ще вали сняг

Застудява, по високите върхове ще вали сняг

СПОДЕЛИ

Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. От запад облачността отново ще се увеличи и на много места от запад на изток ще има превалявания от дъжд, показва прогнозата за времето на НИМХ.

През нощта срещу четвъртък валежите в Източна България ще са значителни, временно интензивни и на места ще има гръмотевична дейност. Преди обяд в Дунавската равнина ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, а в останалата част от страната вятърът ще е слаб от южната четвърт, в югоизточните райони – умерен. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 20° – 22° в Западна България до 28° – 30° на изток.

В планините облачността ще е значителна и на много места от запад на изток ще превали дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър, привечер ще се ориентира от запад-северозапад и през нощта срещу четвъртък ще се усили. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 11°. През нощта срещу четвъртък с понижението на температурите над 2900 метра дъждът ще преминава в сняг.